Warta Industri

Kawruh dhasar babagan kabel lan kabel

2020-11-30
Kabel lan kabel biasane dipérang dadi limang kategori: kabel tanpa kabel, kabel elektromagnetik, kabel listrik, kabel lan kabel kanggo peralatan listrik, lan kabel komunikasi. Jinis kabel lan kabel sing beda-beda duwe definisi lan fungsi sing beda. Sabanjure, ayo goleki jinis kabel lan kabel sing umum.

Kawat telanjang minangka jinis kabel tanpa bungkus insulasi, umume digunakake kanggo overhead ruangan.

Kawat elektromagnetik nuduhake kawat sing digunakake ing koil elektromagnetik, sing kabeh kawat elektromagnetik. Kawat elektromagnetik nduweni syarat dhuwur ing teknologi kawat, lan kudu adaptasi karo lingkungan sing angel kayata geter, sentrifugasi, suhu tinggi, lan korosi sing kuat.

Kabel listrik biasane digunakake kanggo ngirim lan nyebarake energi listrik. Ditondoi kanthi mbungkus kertas minyak, karet utawa plastik ing konduktor. Kabel tahan karat, kuwat ing jampel, tahan voltase dhuwur, lan kurang sarat kanggo lingkungan panggunaan.

Kabel lan kabel kanggo peralatan listrik umume digunakake kabel ing saben dinane, umume digunakake kanggo nglumpukake peralatan listrik lan meter, lan kanggo ngindhari energi listrik.

Kabel komunikasi umume digunakake kanggo ngirim televisi, telepon, jaringan, sinyal siaran, lsp., Lan duwe ciri kapasitas sinyal gedhe lan kemampuan anti-gangguan sing kuat.

Ana telung jinis nampan kabel: nampan langkah-langkah, sing umume digunakake kanggo kabel diameter gedhe kayata kabel listrik. Jembatan straight-through jinis slot umume digunakake kanggo kabel komunikasi ing jaringan, komunikasi, proteksi geni, lsp. Jembatan tipe tray digunakake kanggo kabel lan sinyal listrik, lan duwe macem-macem aplikasi.

Aksesoris listrik sing dibutuhake kanggo nyelehake kabel kalebu kothak persimpangan terminal kabel, kothak persimpangan tengah kabel, pipa lan terminal sing nyambung, slot sambungan piring baja, nampan kabel, lsp.

Nalika milih kabel lan kabel, umume kudu nggatekake masalah kasebut:

1. Voltase kabel sing dirating 1.5 kali luwih dhuwur tinimbang voltase nyata.

2. Kapasitas nggawa kawat saiki umume luwih saka 1,5 kaping saiki.

3. Nalika nyelehake kabel dawa, ngitung gulung voltase miturut dawa.

4. Kawat kudu tahan voltase lan arus nalika piranti proteksi lagi operasi.