Warta Industri

Kontrol kualitas mbikak kabel listrik

2020-11-30
Kabel listrik minangka media komunikasi antarane peralatan transmisi listrik lan peralatan sing nampa daya. Kualitas kabel lan linuwih saka sambungan kabel langsung mengaruhi transmisi listrik lan keamanan alat transmisi lan distribusi. Mula, sajrone proses konstruksi, kontrol kualitas nggawe kabel listrik uga dadi fokus saka kerja pengawasan.

1. Kontrol kualitas dhukungan kabel lan akses jembatan

Kanggo njamin keandalan kualitas dhukungan kabel lan jembatan, insinyur pengawas kudu fokus ing rong poin ing ngisor iki:

1. Spesifikasi, model, kapasitas bantalan, bahan lan tahan karat saka krenjang kabel, jembatan lan aksesoris nyakup persyaratan desain;

2. Lumahing dhukungan kabel, piranti dhukungan jembatan lan jembatan alus lan ora ana burrs, awet lan stabil, katon alus, lan ora ana karat.

2. Kontrol kualitas sajrone instalasi dhukungan kabel lan jembatan

1. Jarak maksimum sing diidini antarane rong kabel ndhukung kudu memenuhi persyaratan desain.

2. Dhukungan kabel kudu dipasang kanthi kuwat, horisontal lan vertikal; cara mbenakake dhukungan krenjang lan gantungan kudu ditindakake miturut syarat desain. Bilangan silang lapisan sing padha kanggo saben kurung kudu ing permukaan horisontal sing padha, lan penyimpangan dhuwur kurang saka 5mm. Penyimpangan dhukungan braket lan gantungan ing arah rak ora kudu luwih saka 10mm. Dhukungan kabel sing dipasang ing trench kabel utawa bangunan kanthi slope kudu duwe slope sing padha karo trench utawa bangunan kabel. Jarak saka ndhuwur lan ngisor dhukungan kabel menyang sisih ndhuwur parit, jubin, utawa dhasar jubin, lan lemah kudu memenuhi syarat desain.

3. Penyimpangan vertikal struktur baja sing dipasang kudu kurang saka 2/1000 dawane; kesalahan horisontal brace nyokong kudu kurang saka 2/1000 jembaré; penyimpangan diagonal kudu kurang saka 5 / dawane diagonal 1000.

4. Bingkai tangga (tray) kudu dipasang kanthi mantep ing saben dhukungan lan gantungan; bolt saka pigura andha (tray) piring sing nyambung kudu dikencengi, lan kacang kudu ana ing njaba pigura tangga (tray). Nalika pigura tangga paduan aluminium dipasang ing dhukungan baja lan gantungan, mesthine kudu ana langkah-langkah kanggo nyegah karat elektrokimia.

5. Radius puteran ing sisih mburi jembatan kabel kudu luwih gedhe tinimbang sing paling gedhe ing jejere kabel bending sing diidini minimal ing jembatan kasebut.

6. Sawise dhukungan kabel dipasang, priksa manawa grounding ditembus, lan coba resistensi grounding kurang saka sarat standar nasional lan spesifikasi.

Katelu, kontrol kualitas kabel listrik sing mlebu ing situs kasebut

Supervisor pisanan nindakake kontrol kualitas ing proses pangadaan kabel kanggo mesthekake yen spesifikasi lan model kabel listrik sing digunakake ing proyek kasebut selaras karo gambar desain, tampilan kabel kudu bebas saka karusakan, lan insulasi kudu apik . Nalika ana keraguan babagan panyegelan kabel, kudu digawe keputusan kelembapan, lan Rampungake "telung sertifikat".


Papat, kontrol kualitas mbikak kabel listrik

1. Saluran kabel diblokir lan lemes banget. Lapisan anti-karat saka bagean logam wis rampung.

2. Rak mbayar kabel kudu diselehake kanthi aman, lan kekuatan lan dawa batang baja kudu cocog karo bobot lan jembaré gulungan kabel.

3. Sadurunge nyelehake, ngetung dawa saben kabel miturut desain lan jarak sing nyata, lan atur sambungan kabel saben baris kanthi cukup.

4. Langkah-langkah keamanan sing bisa dipercaya kudu ditindakake kanggo nyelehake kabel ing area urip.

5. Kontrol kualitas produksi sambungan kabel

(1) Kabeh proses sambungan kudu digawe kanthi selaras karo syarat.

(2) Dawa cadhangan dilindhungi undhang-undhang cedhak sendi penengah kanggo nyedhiyakake kenyamanan kanggo perawatan yen gagal. Tetep 1m ing loro ujung sendi tengah

Loro-lorone ing bagean horisontal kudu diatasi kanthi kenceng.

(3) Loro ujung sendi tengah dilengkapi waja baja, disambungake karo kawat tembaga alus, lan diikat nganggo waja baja kanthi kawat tembaga kanthi diameter 2 ~ 3mm

Lan gandheng kenceng.

(4) Dawa sing dicakup saka sendhi penengah kudu ditekuk kanthi alami lan ora kurang saka tikungan kabel. Gambar 5-3-2 Ing njero trowongan

Radius lengkungan, bagean sudhut mlengkung ora kurang saka 2 kertu kanggo didandani.

6. Kontrol kualitas pengaturan sambungan kabel:

(1) Kanggo kabel sing dipasang sejajar, posisi gabungane kudu staggered. Trench kabel lan kamar mesin

(2) Konektor kabel ing krenjang kudu dipasang nganggo piring dhukungan isolasi, lan piring dhukungan kudu ngluwihi

7. Lebokake kabel ing lapisan dhukungan sing cocog jumbuh karo syarat desain. Kabel kasebut kudu digawa metu saka pucuk ndhuwur nampan, lan kabel kasebut ora bisa diseret ing dhukungan utawa ing lemah. Kerusakan mekanik sing ora dicopot kayata corak kabel lan retak lapisan protèktif;

8. Kacepetan kabel sing dipasang kanthi mekanis ora kudu ngluwihi 15m / menit.

9. Nalika kabel mlebu parit kabel, trowongan, poros, bangunan, panel (lemari) lan pipa, dheweke bakal metu. 10. Jarak jarak antarane kabel lan pipa termal lan peralatan termal ora kurang saka 1 nalika sejajar. , Langkah-langkah perlindungan insulasi kudu ditindakake.

11. Nalika kabel mlebu bangunan, trowongan, liwat jubin, tembok njaba, lan papan liyane sing bisa rusak kanthi mekanis, tabung pelindung kanthi kekuatan mekanik utawa tutup protèktif kudu dipasang.

12. Mesthi ora ana banyu ing pipa lan ora ana sumbatan saka lebu. Nalika nglereni kabel, lapisan protèktif ora bakal rusak, lan pelumas (bubuk) non-korosif bisa digunakake; saluran kabel kudu dikeruk sadurunge dilebokake kabel kanggo mbusak lebu; salib-kabel sing dipasang ing pipa kudu memenuhi syarat desain. 13. Ing tikungan, priksa manawa radiasi lentur kasebut memenuhi syarat sing relevan.

14. Sawise kabel dilebokake, lebu kudu dicopot wektu lan tutup kudu ditutup. Yen perlu, segel jurang tutup.

15. Kontrol kualitas posisi titik mbenakake kabel:

(1) Kanggo kabel sing dipasang vertikal utawa condhong ing sudhut luwih saka 45 °, jarak antarane krenjang utawa jembatan kurang saka 2m;

(2) Kanggo kabel sing dipasang kanthi horisontal, krenjang utawa kreteg kudu diwenehake ing pucuk pisanan lan pungkasan, puteran lan loro ujung sambungan kabel;

(3) Kabel sing dilebokake ing sadhuwure gendheng trowongan kudu dipasang kanthi klip sing kaku, lan jarak ing antarane ora luwih saka 1m.


Lima, tes kabel listrik

Sawise kabel listrik dipasang, kanggo njamin keamanan transmisi listrik, kontraktor konstruksi kudu nindakake pangukuran resistansi insulasi, DC tahan tes voltase, pangukuran arus bocor lan mriksa fase lan sambungan garis kabel sesuai karo persyaratane standar lan peraturan nasional lan industri. Insinyur pengawasan Ngawasi kabeh proses tes lan nyetujoni asil tes ing situs.